Communicatie: De Brug Tussen Twee Harten
Communicatie: De Brug Tussen Twee Harten
Blog Article
Communicatie: Het Hart Van Elke Relatie
Verwachtingen op elkaar afstemmen in je relatie De verwachtingen waren zo hooggespannen, maar geleidelijk of opeens kun je erachter komen dat je toch uit elkaar bent gegroeid. Je lijkt als partners...
Merk je dat de communicatie in jullie relatie stroef verloopt? Het verbeteren van de communicatie kost inspanning, maar het is erg belangrijk. Goede communicatie maakt namelijk elk deel van je relatie beter. Door communicatie kun je je behoeften uitspreken, maar ook onderwerpen aansnijden die jullie relatie (negatief) beïnvloeden. Zo kun je een relatiedip voorkomen.
Gelukkig kunnen kleine uitingen al een groot verschil maken. Ruzie maken is goed voor de ontlading, maar praat daarna met elkaar voordat de onenigheid te groot wordt en jullie de controle verliezen. Vraag elke dag aan je partner: Hoe is het? Hoe was je dag? Op deze manier blijven jullie verbonden met elkaar.
Vind je het lastig om vragen te stellen? Gebruik deze gespreksvragen! Communiceren draait niet alleen om praten. Het is ook belangrijk dat je actief luistert. Luister naar wat je partner zegt. Pas op dat je niet verdedigend reageert zonder dat je het standpunt van je partner begrijpt. Trek geen eigen conclusies, maar ga uit van wat er daadwerkelijk wordt gezegd.
Praten Met Passie: Verrijk Je Relatie
Vraag: ‘Hoe vind je onze relatie?’ ‘Zijn we nog een team?’Zitten jullie in een periode van verandering? Bijvoorbeeld omdat jullie gaan verhuizen, jullie bruiloft plannen of een vakantie regelen? Praat hier samen over! Waar loop je tegenaan? Waar kijk je naar uit? Door samen te praten kunnen jullie allebei je gevoelens uiten.
De aandacht kan gericht zijn op steun, een gesprek, verbondenheid, genegenheid of bevestiging. Zo’n moment van aandacht is een kans om je verbonden te voelen met je partner. Reageer bevestigend op de aandacht die je partner aan je schenkt. Erken dat je in contact wil staan met je partner. Zo weet je partner dat hij/zij jouw emotionele behoefte vervult.
Zo weet je partner dat het niet aan hem/haar ligt en is het makkelijker om erover te praten met elkaar..
Liefde In Woorden: Communicatie Tips Voor Koppels
Een partner die niet wil praten kan je wanhopig maken. Het geeft meer begrip als je weet hoe het komt. Vaak hebben dit soort partners niet geleerd om te praten, om woorden te geven aan wat ze voelen. Ook vinden ze het lastig om openlijk uit te komen voor hun behoeften of mening.
Wat doe jij waardoor je partner minder makkelijk praat? Voelt hij of zij zich snel aangevallen? Heeft je partner meer tijd nodig om na te denken? Wees hier nieuwsgierig naar en denk niet te snel: ik weet het wel. Blijf wel bij je eigen positie: dat je samen wilt leren communiceren.
Een relatietherapeut kan vaak de ‘diepere laag’ herkennen en jullie helpen om met elkaar te communiceren op een tempo en manier waar jullie je allebei in kunnen vinden. Zonder communicatie is er geen verbinding, geen contact. Op termijn gaat dat voor problemen zorgen. Iedereen wil bij iemand helemaal zichzelf kunnen zijn én in verbondenheid met de ander leven.
Goed leren communiceren kan helpen om beter om te gaan met de verschillen tussen jullie. Wanneer je niet communiceert, kunnen er drie problemen ontstaan: Veel ruzie met je partner Eenzaamheid in je relatie Gebrek kijk hier aan passie Deze drie oorzaken zorgen ervoor dat je relatie vastloopt. Dus wat zit er onder het gedoe in jouw relatie? Waarover moeten jullie dringend gaan praten samen? Volg de mini-relatiecursus ‘Patronen doorbreken’ en ga hiermee aan de slag! Er zijn veel manieren van communicatie met je partner, bewust en onbewust: Praten Oogcontact Lichamelijke aanraking Elkaar helpen Met aandacht bij elkaar zijn Brieven of berichtjes sturen Een cadeau geven Je leert beter communiceren door je bewust te worden van wat er in jou en in je partner leeft.
Communicatie Als Liefdestaal
Hierdoor voorkom je miscommunicatie die ruzie of verwijdering tot gevolg hebben. Gezonde communicatie nodigt uit tot meer en nog intiemer contact. Je durft nog meer van jezelf te laten zien als de rest ook al goed is ontvangen door je partner! Ongezonde communicatie zorgt ervoor dat je elkaar niet bereikt.
Ongezonde communicatie heeft vele gezichten: Je betrekt alles op jezelf Verwijten maken Klagen in plaats van met een behoefte komen De ander verantwoordelijk maken voor het effect die zijn/haar boodschap op jou heeft Niet luisteren naar elkaar Je partner onderbreken Invullen wat je denkt dat je partner bedoelt Gebrek aan nieuwsgierigheid Over elkaars grenzen gaan: emotioneel en fysiek Alle ruimte innemen om zelf aan het woord te zijn Niks prijsgeven van jezelf Je herkent negatieve of ongezonde communicatie door het patroon eerst te herkennen en te stoppen.
Bruggen Bouwen: Communicatie In Je Relatie Versterken
Geef storingen altijd voorrang en kijk waar de ruis zit. Pauzeer, ga terug naar waar het contact moeizaam was (de ruis) en onderzoek wat daar de oorzaak van was. Vaak ligt de oorzaak deels in jezelf en deels in je partner. Je raakt elkaar in een blauwe plek. Belangrijk dus om elkaars blauwe plekken te leren kennen.
Check dagelijks even in bij je partner. Hoe gaat het met je? Stel open vragen (Wie, Wat, Waar, Wanneer, Hoe, Welke) en wees nieuwsgierig naar het antwoord. Het is belangrijk om hier met elkaar de tijd voor te nemen, zonder afleiding van andere zaken (zoals een telefoon, de zorg voor kinderen etc..)..
Een harmonieuze relatie is gebaseerd op respect voor jezelf en de ander. Een respectvolle communicatie is daarbij een belangrijke sleutel. Hoe communiceer jij eigenlijk in je relatie? Weet jij werkelijk wat je wilt? En weet je wat de ander wil? Is ruzie maken nodig? En is jaloezie gezond? Ben je je bewust van wat emoties met je doen? Hoe ga je om met het mannelijke en vrouwelijke in je relatie? En hoe zit het met verwachtingen? In veel relaties is de communicatie voor verbetering vatbaar.
Liefde In Woorden: Communicatie Tips Voor Koppels
Judith in haar werk als communicatieadviseur en coach, en Arjen in zijn werk als mediator. Tijdens zijn jarenlange ervaring als scheidingsbegeleider had hij meer dan eens de indruk dat een scheiding wellicht niet nodig was geweest met een meer respectvolle communicatie. Wij bieden een workshop waarin je op een eerlijke en speelse manier kunt kijken naar de manier waarop je communiceert in je relatie.
En juist dat maakt de workshop leuk en interessant. De inhoud van de workshop wordt dan ook steeds opnieuw aangepast aan de vraag van de cursisten. Om iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunnen per cursus maximaal tien mensen deelnemen. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren en mogelijke verbeterpunten Met een heldere communicatie verbeter je de kwaliteit van je relatie Je krijgt een mannelijke én vrouwelijke coach Er is veel persoonlijke aandacht De groep is groot genoeg om van elkaar te leren De groep is klein genoeg om je veilig te voelen Het is voordeliger dan persoonlijke coaching en je leert minstens zoveel.
De Sleutel Tot Beter Begrip In Relaties
Ken je dat, dat je overal eigenlijk iets over te zeggen hebt maar dan op een zeikerige manier? Je partner is aan het koken, maar maakt het gerecht net iets anders klaar. En jij staat naast hem om dat eens precies aan hem duidelijk te maken. Of hij legt de was op de wasmand in plaats van in de wasmand en je voelt jezelf wit wegtrekken van woede? Probeer dingen wat meer los te laten.
Report this page